Challenge: Maak een Joy-lijst!

Bijgewerkt: 4 jun 2020

Kun je je de laatste keer herinneren dat je je echt bewust was van de dingen die je gelukkig maken? Dat je ging zitten en een lijst maakte van de dingen die je een enorm geluksgevoel geven, dingen waar jij nou echt blij van wordt!


Zijn er al dingen die je regelmatig bewust doet en die je spirit en geluksgevoel voeden? Voor de meeste mensen is het antwoord nee. We gaan met z’n allen zo snel in het dagelijkse leven dat we geen tijd hebben om ons bewust te zijn van deze dingen. En weet je wat ik het ergst vind? We geloven vaak dat als iets ons geen geld oplevert, of de wereld verandert of veel likes op Instagram krijgt, het geen waarde heeft.


Ik ga je uitdagen om een Joy-lijst van minimaal 10 dingen te maken waar je gelukkig van wordt, ook als deze dingen geen betekenis hebben voor andere mensen! En niet iets waar je alleen maar blij van wordt, zoals "doe je beha uit aan het einde van een lange dag gelukkig", maar die je een ECHT GELUKSGEVOEL geven.

Oké, hier zijn 10 voorbeelden van mij!


1 // Een goede kop koffie in de ochtend, in alle rust, voordat onze kids wakker worden.

2 // Lachen en knuffelen met mijn kinderen.

3 // Een wandeling maken in de natuur.

4 // Praten over en mensen helpen met hun gezondheid.

5 // Een avondvullend meergangen diner in fijn gezelschap.

6 // Reizen.

7 // Iets nieuws leren! Ik ben zo nieuwsgierig dat ik zelfs een pagina in mijn notities op mijn telefoon heb met de titel “dingen die ik nog wil leren”.

8 // Schrijven aan mijn programma’s op een inspirerende plek.

9 // Italië.

10 // Muziek, dansen en koken combineren als ik alleen ben, een zeldzaamheid, maar dit is echt een soort meditatie voor me! Love it.


Mijn Joy-lijst is eigenlijk veel langer, maar ik denk dat je nu wel een idee hebt gekregen waar het om draait. Als je weet wat jouw spirit kracht geeft en wat jou echt gelukkig maakt(kleine én grote dingen), kun je elke week wat tijd inplannen om dit soort momenten van geluk te garanderen. Als je het lastig vind om je gepassioneerd te voelen, of als je meer momenten van vreugde en geluk wilt. Doe dan eens deze simpele oefening!


Oké, nu is het jouw beurt!


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Service

Vergeet niet om een Deep Health Insider te worden:

Partners
RevolutionPT-02.png

 © Webdesign by Big Bang Brands